Banner 2d, 3d og 4d massage

Hvad er 2D, 3D og 4D massage?

Når man er på udkig efter en massagestol, er der helt klart nogle udtryk man kommer til at støde på. Her gælder det altså om at holde tungen lige i munden, da det til tider kan være forvirrende og decideret vildledende.

Vi har derfor lavet dette lille indlæg om blandt andet 2D, 3D og 4D massagestole.

Du har helt sikkert stødt på udtrykket 2D, 3D og 4D massage, og måske har du endda også stødt på 5D massage? Men hvad står ”D” egentlig for?
D’et står for dimension.
Når der snakkes om en 2D massagestol, så er der tale om en massagestol som kan massere op og ned & fra side til side.

3D massagestole kan massere på samme måde som 2D massagestole, dog tilføres den tredje dimension, nemlig dybde. Det vil sige, at massagearmene kan nærme sig ryggen og trække sig væk fra ryggen. Du har altså mulighed for at justere på hvor dyb en massage du ønsker.

4D massagestole er over de sidste 1-2 år begyndt at blive markedsført mere og mere – men vi er stadigvæk ikke blevet helt kloge på hvad den 4. dimension er. Og der er heller ikke enighed blandt de forskellige udbydere af 4D massagestole.
Alle forhandlere er enige om hvad en 2D og en 3D massagestol er og kan. Men når der er tale om en 4D massagestol synes forvirringen at være total og der er absolut ingen enighed, blandt de forskellige forhandlere og dermed er det sværere for dig som forbruger at sammenligne massagestolene.

Men vores konklusion er, at 4D og 5D er et marketingstrick fra de forskellige producenter af disse massagestole. I og med der kun er 3 dimensioner i det fysiske rum, altså x-, y- og z-aksen som massagearmene kan bevæge sig på, og den uenighed der er blandt producenter og forhandlere af 4D og 5D massagestole, så må det antages, at man forsøger at sælge idéen til forbrugeren om, at man får mere i en massagestol med en 4D eller 5D, men virkeligheden er blot at der i sidste ende er tale om en 3D model.

 

Skal jeg så vælge 2D eller en 3D model?

Det afhænger af nogle faktorer, som bl.a. hvor mange der skal bruge massagestolen til dagligt, og om man synes massagen er tilpas kraftig, for kraftig eller for blid i den model man har kig på.

Du kan sagtens vælge en 2D massagestol hvis du synes hårdheden i massagen er nogenlunde tilpas. Det vil sige hvis man kan leve med den styrke motoren nu en gang har, da man med en 2D massagestol ikke direkte kan justere styrken på massagearmen.
Der er selvfølgelig mulighed for at justere på hvordan man sidder eller ligger i stolen, som kan være med til at indirekte justere på hvor hårdt massagen opleves.

Hvis man er nede at ligge i nærmest en vandret position, vil massagen opleves hårdere da man bruger kroppens vægt til at presse sig ned i stolen og omvendt vil massagen opleves blidere i en mere siddende position.

Ulempen kan især være fremtræden, hvis man som eksempelvis mand og kone, hver især ønsker henholdsvis en blid massage og hård massage, da man netop på en 2D massage ikke direkte kan justere styrken på massagen.

Men hvis dette ikke er tilfældet hos jer, altså at massagens hårdhed passer de primære brugere fint, så er en 2D massagestol alletiders, da den selvfølgelig også har nogle gode fordele. Fordelene ved en 2D massagestol er typisk at de er billigere i indkøb end 3D massagestole, de er noget mindre i designet og er mere indretningsvenlige i stuerne.

 

Pris kontra kvalitet

Du har sikkert hørt udtrykket, ”Man får hvad man betaler for”.
Det gør sig også gældende når man handler en massagestol. Ved første øjekast kan massagestole se ens ud på udseendet, men det er især kvaliteten på beklædningen og selve indmaden på massagestolen man skal være opmærksom på.
Dér hvor der bliver sparet, er blandt andet på komponenterne som er selve massagestolens ”hjerne”, på massagerullerne samt den skinne de kører på som bliver lavet i plastik og på selve læderet som er i kunstlæder frem for ægte læder.

Det kan som forbruger være svært at gennemskue, om der er brugt billige dele på en massagestol eller ej, men et godt udgangspunkt er at kigge efter forhandlere som udelukkende beskæftiger sig med salg af massagestole som deres primære forretningsområde. På den måde er du også bedre sikret en reparation samt udskiftning af den defekte del, hvis noget på din massagestol skulle gå i stykker.

Noget andet man bør overveje er, om den massagestol man har tænkt sig at købe, og som man evt. skal have stående inde i stuen også skal se pæn og nydelig ud om 2-3 år. Hvis man ønsker det, skal man i virkeligheden holde sig langt væk fra de billige kunstlæder, som bliver ødelagt over tid.